1л на 100 си е сериозно вярно , но немога да повярвам ,че е толкова 100% щеше да личи от де е проблема , та дори и на студена система щеше да губи течност . Ако е в главите свещите щяха да са гнойни задължително . Аз залагам на запушена клапа на раз съд ,в следствие голямото налягане голям теч от радиатрото който се изпарява и понамирисва .
Известие
Collapse
No announcement yet.
мистериозна загуба на антифриз
Collapse
X
-
аз откога ви приказвам за това (при положение ,че съм го виждал с очите си )Ако съдбата ти обърне гръб-изчакай я да се наведе.....
Звукът може да бъде
описан само така: представи си смесица от бръмченето на Nascar-Chevys и пакистанска свиня-майка
Comment
-
За да не стане объркване все пак питам-при студен двигател нивото на водата в казанчето трябва да е горе-долу до средата,нали? Защото аз 3 години така я карах алфата и нивото не мърдаше.
Сега като я карам и спра докато изстине в казанчето няма вода.Доливам литър и пак е до средата.А при отворена капачка(разхлабена) изхвърля водата около казанчето.И пак няма вода в казанчето и пак доливам. Та:
1 От водния радиатор вече не тече и не сълзислед тази добавка,която сипах;
2 Свещите са наред,маслото също
3 Въобще и отдолу на канал я гледах-сухо,отгоре маркучи, блок на двг и т.н.-сухо?!?!
И сега направихме центровка на двг-вече има мощност и на бензин и на газ
Разглабях и изпарителя-мембраната е здрава и тази за водата също
Доливам доста и не знам вече къде би могла да отива водата.Дали е възможно да я изхвърля през капачката на казанчето, ама до такава степен че да не остава вода в него?
И ако изхвърля от там каква е причината ?alfa 33 1.5 boxer-85
Да обичаш значи да даваш,а по-скъпа любов от алфа нема
Comment
-
По общо мнение, тоя мотор прегрява и изхвърля водата.
Или засмуква отнякъде въздух и системата се затапва от него или мотора е с помпа от 145 и турбинката превърта.
Не е зле да се види и тоя вариант.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Оказа се изгоряла гарнитура.А защо не съм разбрал от началото.Явно капачката на казанчето е била запушена и водата не е могла да избива при затворена капачка.Като я карах с отвита капачка изхвърляше вода около казанчето.Гарнитурата е гръмнала на 3 ти цилиндър
Доста работа ме чака по двигателя и се чудя дали да се захващамalfa 33 1.5 boxer-85
Да обичаш значи да даваш,а по-скъпа любов от алфа нема
Comment
-
Първоначално публикувано от ventutsy Покажи съобщениеОказа се изгоряла гарнитура.А защо не съм разбрал от началото.Явно капачката на казанчето е била запушена и водата не е могла да избива при затворена капачка.Като я карах с отвита капачка изхвърляше вода около казанчето.Гарнитурата е гръмнала на 3 ти цилиндър
Доста работа ме чака по двигателя и се чудя дали да се захващамAR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон
Comment
-
Да звучи просто ама ако има вода в цилиндрите вече са ръждясали със сигурност и според това колко са ръждясали може да се стигне и до риза или лек хонинг!!!Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
Comment
-
Щом колата е карана до последно няма как да ръждясатAR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон
Comment
-
В момента правя подобна, но много по-сложна операция!
Взимай една гарнитура за 15 лева и сваляй главата!
Почисти добре от старата гарнитура с едра шкурка до блясък, слагай новата и газ на кочината!
За един ден ще се оправиш!
Ако нещо не ти е ясно- питай!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
нещо динамометрични инструменти нема ли да ползвате,то така е лесно ама нека се каже на човека с колко трябва да се стяга,някои ако знае да ги каже.Ако съдбата ти обърне гръб-изчакай я да се наведе.....
Звукът може да бъде
описан само така: представи си смесица от бръмченето на Nascar-Chevys и пакистанска свиня-майка
Comment
Comment